Vandaag voor morgen

Wij vinden dat we in deze wereld moeten zorgdragen voor de aarde, voor onszelf en voor elkaar. deco-nova denkt vandaag aan morgen! We dragen graag een steentje aan bij aan milieuverantwoord ondernemen. Bij de samenstelling van ons programma houden we rekening met de productieomstandigheden van de materialen en de uitstoot van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Mensvriendelijk is één van onze kernwoorden.

In ons productenprogramma vind je Wonderwall Studios. Deze onderneming is een initiatief waarbij de lokale werkgelegenheid in economisch minder ontwikkelde gebieden vergroot wordt. De inkomsten worden hoger en de lokale economie kan zich ontwikkelen. De ambachtslieden ontvangen een eerlijk loon voor een eerlijk gewerkte dag. En jullie als klant kunnen genieten van een schitterend natuurlijk productenprogramma.

Formaldehyde is een gas dat in grotere hoeveelheid slecht is voor de gezondheid. Veel kunsthars verlijmde plaatmaterialen, zoals spaanplaat, MDF en multiplex, bevatten deze stof. Ons assortiment voldoet aan de E1 norm, een Europees vastgestelde norm waarbij 100 gram plaatmateriaal niet meer dan 10 milligram formaldehyde mag bevatten.

Er zijn toepassingen waar specifieke eisen gesteld worden aan de leefomgeving, zoals ziekenhuizen, scholen en kinderdagverblijven of ruimtes waar veel plaatmateriaal wordt toegepast. Of musea waar om plaatmateriaal met een extra lage formaldehyde-uitstoot gevraagd wordt om schade aan hun pronkstukken te voorkomen. Daarom hebben wij oplossingen die nagenoeg geen formaldehyde bevatten, zoals Ecoplex, MDF zero formaldehyde, INNOVUS coloured MDF en Egger Eurodekor.

Tevens kennen we ESB, Eco Strandboard, dit is een drager op basis van Populieren houten snippers en lijm zonder formaldehyde. Een lichtgewicht plaat met uitstekende eigenschappen. ESB is ook de basis voor onze collectie SM’Art. Een schitterende collectie gemelamineerd ESB met mooie structuren!

Ook het assortiment lijmen en olie houdt rekening met de uitstoot van schadelijke stoffen. Rubio Monocoat en Frencken leveren oplosmiddelvrije producten.

Om het milieu verantwoord ondernemen te onderstrepen zijn wij gecertificeerd.

          

Alle producten Vandaag voor morgen