ECOPLEX

Alleen het beste hout is goed genoeg. Mooie rechte stammen, kwastvrij hout, licht van kleur en gewicht. Ecoplex gebruikt alleen de zuiverste stammen. Het resultaat is een programma multiplex en meubelplaten in een contante kwaliteit, met een fijne laagopbouw en een prettig te verwerken plaat.

Meer

Bewust duurzaam

De basis van Ecoplex, de populus, wordt geteeld. Oudere bomen en oerbossen worden hier niet voor gekapt. Deze relatieve snelgroeier is dicht bij huis beschikbaar. Na circa 10 tot 15 jaar wordt de populus gekapt en worden de nieuwe stekken direct weer aangeplant. Het aanplanten van de bomen heeft nog een doel. Ze nemen CO2 op en geven zuurstof af.

Ecoplex is een fijne lichtgewicht. Door de lange vezel splintert het hout nagenoeg niet en is het goed te schroeven. Lakwerk of plakken met een extra strak eindresultaat? Ecoplex is met haar constante deklagen de perfecte basis. Wordt er gevraagd om een omgevingsvriendelijke oplossing? Het programma heeft een zeer lage formaldehyde uitstoot, waardoor musea en zorginstellingen haar graag ziet komen.

De collectie is de meest uitgebreide in haar soort. Ecoplex Stabilo is de stabiele krachtpatser in het programma. Een MDF deklaag met gekruisde latten vulling. Bekijk de producten voor alle mogelijkheden.

Voor meer informatie: www.ecoplex.nl