Super Organic by Oberflex

SuperOrganic by Ober
Deze nieuwe collectie decoratieve panelen is gebaseerd op bloemblaadjes, biologisch hooi of houtstro. Dit assortiment gaat verder dan een eco-ontwikkeld product en biedt 100% natuurlijke en recyclebare componenten. Eenmaal geïnstalleerd in een binnenruimte, behouden deze decoratieve oppervlakken een optimale luchtkwaliteit en bieden ze visueel, tactiel(voelen) en olfactorisch(ruiken) comfort dat aantrekkelijk is voor alle gebruikers van de ruimte.

Wat is het ontstaan van deze collectie?
Bij Ober zetten we ons in om innovaties aan te bieden die rekening houden met respect voor het milieu. Met dit idee van decoratieve panelen op basis van bloembladen, biologisch hooi of houtstro, realiseerden we ons al snel dat het veel meer was dan alleen een ecologisch ontworpen product. Behalve dat het 100% natuurlijk en recyclebaar is, zorgt de verharding, eenmaal geïnstalleerd in een binnenruimte, voor een optimale luchtkwaliteit en biedt visueel, olfactorisch en tactiel comfort dat alle natuurliefhebbers aanspreekt.

Wat is het productieproces?
De plantcomponenten (hooi, bloemblaadjes, schillen, enz.) worden mechanisch uitgespreid op een niet-geweven linnensubstraat en vervolgens samengeperst met een milieuvriendelijk bindmiddel. Gemaakt met eetbare bloem en water, en vrij van chemische toevoegingen, is dit gepatenteerde bindmiddel eetbaar (goedgekeurd voor contact met voedsel en gecertificeerd door de Food & Drug Administration) en volledig biologisch afbreekbaar.